INLEIDING

 

 

Disdier is een weinig voorkomende achternaam en praktish onbekend in Spanje; om die reden heb ik mij voorgesteld om zijn  corsprong te onderzoeken, binnen mijn mogelijkheden, en als het mogelijk is, hoe het in het Iberische Schiereiland werd  geintroduceerd, een  moeilijk werk om niet te zeggen onmogelijk, aangezien ik heel weinig familie gegevens van mijn vorige generatie heb. Daarom animeerde ik mij om deze pagina te maken met de bedoeling deze achternaam te verspreiden en wat meer complete informatie hier over te ontvangen.

De etimologie van de achternaam Disdier komt misschien uit de variant van Italiaanse Desiderio, Desideri (Latijnse Desiderius), meervouds vorm Disderi, vrij zeldzaam en zeer gelokaliseerd in het westen van Piemonte (Italië), en wordt gebruikt als voornaam Disdier in Frankrijk. Een belangrijke Franse oorsprong kan niet worden uitgesloten die je weer terug vindt in de vorm van Disdier als achternaam in de Hoge Alpen met meer verspreiding in de zone met invloed van stad Gap.

In Spanje bevinden de oudste gegevens zich in het Algemene Militaire Archief in Segovia waar verschillende persoonlijke dossiers verschijnen, overeenstemmnend met heren met deze achternaam met data en het presenteren in het leger, het zijn de volgende:

* Disdier Megías, Enrique.- Milicias 1849
* Disdier Megías, (  ).- Milicias 1844
* Disdier Megías, Juan Bautista.- Milicias 1849
* Disdier y Megías, Manuel.- Milicias 1835
(Men kunt hier uit afleiden dat zij tot een zelfde familie zouden kunnen behoren).

In de rest van de vereld zijn er mensen met deze achternaam in de U.S. en Porto Rico, zonder uit te sluiten dat er meer in andere landen zijng, maar die ik door gebrek aan middelen niet heb kunnen vaststellen.

Nochtans is het op mondiaal niveau een weinig voorkamende achternaam zaals wij hierna kunnen zien:

 

 

 

 

 

 

DISDIER IN DE WERELD

 

 

 

PER LANDEN


FRANKRIJK

 USA

 

 


PORTO RICO

 

 


SPANJE

In Spanje en Porto Rico zijn de personen met Disdier als tweede achternaam uitgesloten.

NOTA: In de vorige statistiek kan er een foutmarge zijn van ongeveer 10%-15% aangegezien ze huit slechts één bron van informatie zijn gehaald.

 

 

BEKENDEN DISDIER 

  
Frankrijk

* André Disdier - Landschapschilder (Zie meer in de "links site")
* Michel Disdier - Autocoureur (Zie meer in de "links site")

IN DE GESCHIEDENIS

* Francois-Michel Disdier - Chirurg (1708-1781) (Zie meer in de "links site")
* Cornille Disdier, Emile Disdier, Marcel Disdier, Marius Disdier - Zij verschijnen op het monument voor de gevallenen in de 1e Wereld Oorlog  1914-1918 (Stad Gap in de Hoge Alpen).
* Daniel Eugène Disdier - Verschijnt op het monument voor de gevallenen in de 1º Wereld Oorlog 1914-1918 in de gemeente van Levallois (dichtbij Parijs).
* Ernest Disdier - Een soldat gesneuveld in de 2º Wereld Oorlog  (hij heeft een aan hem opgedragen straat "Rue Ernest Disdier" in Oraison, Provence Alpes-du-Sud).

 


Porto Rico

* Edmundo Disdier - Musicus en componist van Porto Rico (Zie meer in de "links site")
* Jo Disdier - Kunstenaar van het jaar 2002 in Poerto Rico (Zie meer in de "links site")

IN DE GESCHIEDENIS

* Jacinto Disdier - Luitenant. Diploma van het schild van Onderscheid in 1826 uitgereikt door Zijne Majesteit die deze aan de troepen en inwoners van Porto Rico en Cuba gaf vanwege hun adhesie aan de Kroon.
* Alfredo Disdier Pacheco - Burgemeester van Aguas Buenas (1927-1929).

 


Spanje

IN DE GESCHIEDENIS

* Juan de Cárcer y Disdier - Geboren in Málaga, Doelverdediger van Real Madrid (1911-1915) en trainer van de zelfde club (1920-1926). Een tak van deze zelfde achternaam werd gevestigd in Mexico Mariano de Cárcer y Disdier - publiceerde "Aantekeningen  voor de Geschiedenis van Transculturación Indoespañola")

* José Nagel Disdier - Afgevaardigde voor Málaga (1.911)

 

Ik heb vast kunnen stellen dat er tamelijk veel personen met deze achternaam zich actueel aan de geneeskundige wetenschap wijden. 

 

 

Wie wij zijn . Waarom deze site - Spanje (mijn land) - Kleine en eenvoudige genoegens - Verbindingen

 

 

 
 
Estadísticas desde 25.06.03
 
 

 

  
Estadísticas desde 16.12.04

 

IE 1024 x 768 píxels
F11 full monitor